Een tuin laten aanleggen, is niet zou eenvoudig als het lijkt. U moet vooraf eerst goed informatie inwinnen voordat u besluit wat voor een soort tuin u wilt. Er zijn verschillende soorten tuinen.

Het maakt een groot verschil of u een tuin wilt hebben waarin uzelf veel moet werken of een waarin u zittend kunt genieten. De meeste kiezen tegenwoordig, wanneer er een tuin aangelegd moet worden, voor de laatste mogelijkheid. Er wordt een tuin verlangd waarin men na een dag van hard werken kunt genieten. Het is vooral de jeugd die een tuin willen hebben om in te kunnen genieten en niet om in te werken. Ze genieten graag samen in een loungehoek van een drankje en een hapje. Voor tuin idee├źn neem eens een kijkje op hovenierspecialist.nl. Dat zijn dus zaken waar rekening mee moet worden gehouden bij de aanleg van een tuin. Het maakt een verschil of een tuin moet worden aangelegd bij een nieuwe woning of een bestaande. Bij deze laatste zal ook eerst de tuin moeten worden leeggeruimd voordat men aan de nieuwe zal kunnen beginnen. Hierbij zal de offerte duurder uitvallen dan bij een geheel nieuwe tuin.

Handeling

Wanneer u dus weet wat u wilt hebben is het verstandig om een goede tuinarchitect in de arm te nemen. De tuinarchitect komt bij u langs omdat hij precies de grootte van het perceel moet weten en wat de wensen zijn.
U heeft op de eerste plaats de keus voor een strakke tuin of een met een wat meer speels karakter. Op www.hovenierexpert.nl vind je tips voor een goede hovenier. Bij een strakke tuin kan er gebruik worden gemaakt strakke borders en veel tegels. In de borders kunnen bloemen worden geplant waar niet veel onderhoud bij nodig is. U kunt ook kiezen voor een vijverpartij in de tuin. Een vijver vergt wel wat onderhoud maar geeft toch een bepaalde sfeer aan uw tuin. Ook moet u aan de tuinarchitect aangeven dat u graag een loungehoek heeft met een overkapping. Op deze manier kan men tijdens de avonden langer buiten blijven zitten, zeker als u een vuurtafel heeft. Bij een dergelijke vuurtafel zit er in het midden van de tafel een vuurhaard die de warmte naar alle zijden verspreidt. Dat is bij een vuurkorf niet het geval. Hierbij hebben alleen de personen die voor de korf zitten er warmte van. Een loungehoek met een vuurtafel is heerlijk om te barbequen. Je krijgt daardoor echt het vakantiegevoel. Wanneer u alles met de tuinarchitect besproken heeft zal hij aan de slag gaan. Hij zal een voorlopige schets maken waarin al uw wensen worden verwerkt.

Voorlopige schets

Zodra hij de tuin heeft uitgewerkt, als voorlopige schets, wordt het met u nogmaals besproken. Eventuele aanpassingen kunnen dan nog gemakkelijk worden aangebracht. Daarna maakt hij een definitieve tekening van de tuin. Als u die heeft dan zal u een hovenier gaan benaderen. Als u in Deurne of de omgeving daarvan woont kunt u het beste er een nemen in de buurt van Deurne. Is er iets niet goed dan kunt u gemakkelijk bij het hoveniersbedrijf langsgaan.

Offerte

Laat door de hovenier een offerte maken. Neem de offerte samen nog een keer door. Eventuele aanpassingen worden op de offerte bijgeschreven en wanneer u het samen eens bent moet hij dan nog een keer ondertekend worden. Vervolgens kan de hovenier aan het werk gaan.